Contact to us

Metaal-compensatoren

KOOPAL - COMPENSATOREN levert sinds 1974 expansiestukken voor leidingssystemen.
Ons leveringsprogramma omvat :

- RVS compensatoren zowel enkel als meerwandig zowel, rond vanaf DN 15 tot DN 12.000 mm, rechthoekig, ovaal of als driehoek.

- dikwandige linsencompensatoren met een rondnaad op de golf, zowel rond vanaf DN 15 tot DN 5.000 mm als rechthoekig in staal en rvs met een wanddikte tot 10 mm.

 

KC-metaal compensatoren worden berekend en gefabriceerd volgens een revolutionaire techniek, die toelaat de thermische uitzettingen in een vooropgestelde montagehoogte op te nemen. Behalve een standaardprogramma laat deze techniek, dankzij computergeassisteerde berekeningen, toe om in functie van de druk, de temperatuur, de verplaatsingen, het aantal cycli, de geschikte materiaalsoort, het aantal en de dikte van de lagen te bepalen en de compensator naar vorm en golfhoogte te optimaliseren.

Enkel- of meerwandige metaalcompensatoren kunnen geleverd worden in axiale, laterale of angulaire uitvoeringen. Ze kunnen voorzien worden van laseinden, vaste of draaibare flenzen, met binnen- of buitenbeschermbuizen, trekstangen of cardankoppelingen. Ze kunnen drukontlastend werken, voor vacuümtechniek of voorzien zijn van vuurvaste binnenbekledingen.

KC-metaalcompensatoren worden berekend met de EJMA-code of AD-Merkblätter. Materiaalcertificaten volgens EN10204/3.1 c.q. 3.2 of testcertificaten voor Dye-penetration, Röntgen en hydraulische tests worden op aanvraag bijgeleverd.