Contact to us

Toepassingen

Technische constructies vinden we vrijwel overal om ons heen. In grote leidingbouw projecten worden onze flexibele oplossingen veelvuldig en succesvol toegepast.

 

Compensatoren voor chemische installaties en terreinleidingen

(Petro) chemie

Bent u betrokken bij het ontwerpen, bouwen of onderhouden van (petro-) chemie installaties zoals FCC installaties, productie units voor Ethyleen, Styreen, Polyethyleen of LNG? Dus bij alle installaties waar hoge temperaturen en drukken, agressieve media en extreme technische eisen voorkomen? Wij bieden u een pakket aan flexibele oplossingen zoals RVS compensatoren en slangen die voldoen aan deze eisen. Onze producten nemen expansie en trillingen op en beschermen appendages en machines tegen ongeoorloofde spanningen.

Enkele typische toepassingen zijn:
– Pompaansluitingen
– Procesleidingen (eventueel met PTFE bekleding)
– Katalysator systemen FCC (eventueel inwendig gecementeerd)
– Cyclonen

Slangen en compensatoren voor scheepvaart en offshore

Scheepsbouw

Oplossingen voor diverse toepassingen in de scheepsbouw. Vrijwel ons hele assortiment aan flexibele leidingelementen kan hier worden toegepast. U kunt hierbij bijvoorbeeld denken aan:

– RVS compensatoren in uitlaatsystemen
– Rubberen compensatoren voor smeerolie- en koelwater toevoer
– RVS slangen als dubbele brandstofleiding
– Compensatoren op beneden- en bovendekse transportleidingen

Vanzelfsprekend kunnen de meeste producten geleverd worden met specifieke keuringen die in de scheepsbouw gebruikelijk zijn (o.a. ABS en GL)

Compensatoren en balgen voor de machine- en apparatenbouw

Metaalindustrie

Gloeiend staal, vloeibaar aluminium, gesmolten koper; in de metaal- en metaalverwerkende industrie gaat het er dikwijls heet aan toe. Alle componenten in dergelijke installaties worden dan ook zeer op de proef gesteld.

Voor deze toepassingen leveren wij diverse slangen en compensatoren, die geschikt zijn voor langdurig gebruik onder deze zware omstandigheden.

Enkele typische voorbeelden zijn:
– RVS compensatoren voor stoomleidingen
– RVS flexibele slangen voor gasaansluitingen aan smeltovens
– RVS compensatoren voor hete lucht afvoer

 

Machine- en apparatenbouw

In dit marktsegment worden onze robuuste flexibele constructies vooral toegepast in warmtewisselaars, overdruk ketels en tankaansluitingen.

Enkele kenmerken van de hier toegepaste producten zijn:
– toepasbaar tot hoge drukken van ca. 200 bar
– bedrijfstemperaturen van -200° C. tot 800 ° C.
– hoge theoretische levensduur
– diameter tot 9.600 mm.
– RVS materialen zoals 1.4541 en 1.4571
– nikkel legeringen zoals Incoloy, Inconel en Hasteloy
– ontwerp volgens PED, ASME, U-stamp, AD-Merkblatt etc.

Voor de machine- en apparatenbouw levert KOOPAL – COMPENSATOREN vrijwel altijd klantspecifieke oplossingen. Met afname, alle gewenste beproevingen, en conform alle aanvullende specificaties van de opdrachtgever.

 

Slangen en compensatoren voor energiecentrales

Energie centrales

Bij het opwekken en regenereren van energie komt veel warmte vrij. De leidingen en de installaties staan bloot aan grote spanningen die veilig kunnen worden opgenomen met de diverse flexibele oplossingen. De energie voorziening moet natuurlijk ook te allen tijde gewaarborgd zijn; vandaar dat alleen componenten van de allerhoogste kwaliteit in aanmerking komen bij de bouw en het onderhoud van dit soort installaties.

Onze compensatoren en slangen worden succesvol ingezet bij onder andere:
– traditionele centrales, zoals kolen- en gasgestookte centrales
– nucleaire centrales
– alternatieve energieopwekking zoals biomassa
– vuil verbrandingsinstallaties

 

Dit zijn slechts enkele voorbeelden van toepassingen, waarin onze innovatieve oplossingen worden ingezet. Met onze sterke engineering knowhow en grote ervaring kunnen wij een oplossing bieden aan alle vraagstukken binnen de technische constructies.